Kalendergubbarna - originalet.
2007 12 07
NÄTVERKET NORDEN

Glädjande att se den kreativitet som finns i glesbygden.
Jag påstår att glesbygdsborna är ena jäkla optimister, rätta mig om jag har fel!

Här ett nyhetstips som damp ner i mejllådan.

Kalendergubbarna - originalet - finns i Ränningsvallen, Härjedalen, och har getts ut fem år i rad och visar äkta osminkade härjedalingar i sina bästa år. 2008-års kalender säljs för fullt och fotograferingen till 2009 pågår tillsammans med härjedalsfotografen Jocke Lagercrantz. Det är Ränningsvallen-Gunnars byalag som ger ut kalendern Härjedalingar.

Genom åren har ett 50-tal gubbar hunnit figurera. Se bilderna från tidigare kalendrar och 2008-års kalendersläpp på www.ranningsvallen.se.

Gubbkalendern Härjedalingar är spridd över världen och har figurerat i lokal- och rikspress i Sverige samt utomlands: bland annat har tyska ARD gjort ett reportage om den.

I Ränningsvallen finns fem gårdar och det bor nio personer där. I Gunnars finns två familjer. Kalendern har finansierat en p-plats för turister, garage att hyra för turister så att de slipper transportera skotrar och annat fram och tillbaka, bord och bänkar längs vandrings- och skoterleder, skotersladd, betesputs, badbrygga och annat som gynnar både boende och besökare i trakten.

Förutom succén med kalendern har även t-tröjor och kalsonger med trycket Härjedaling blivit populära.

Projektledare för gubbkalendern Härjedalingar är
Åsa Evertsdotter
tel 018-30 01 70 eller 0708-21 67 57